У кінотеатрі українського фільму стартує новий сезон

Образ кінотеатру українського фільму "Ліра" зміниться в новому сезоні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Сьогодні відкривається другий сезон в кінотеатрі українського фільму "Ліра": глядачі, як минулого року, зможуть регулярно дивитися вітчизняні картини на великому екрані.

"Відкриття нового сезону пов'язано, в першу чергу, зі зміною зовнішнього вигляду. На екстер'єрі будівлі з'явиться історична назву кінотеатру "Ліра", а назву, яка з'явилася в 1937 році, - кінотеатр "імені Чапаєва" - буде демонтовано. Після закінчення акції глядачі подивляться фільм-концерт "Чапай, прощавай", а також альманах дебютантів "Фільм за 7 днів", - розповів режисер та організатор кінотеатру "Ліра" Дмитро Томашпольський.

Репертуар кінотеатру зміниться. Тепер він буде будуватися не на окремих фільмах, а на тематичних програмах, які будуть складатися не тільки з картин, а й з майстер-класів їхніх авторів, творчих зустрічей з артистами, а також деяких сюрпризів, які організатори поки що не розкривають. 

"У перші десять днів прокату глядачі зможуть подивитися всі кращі фільми 2013 -2014 років у номінаціях - ігровий, документальний, анімаційний, дебютний. Потім кінотеатр "Ліра" представить програму фільмів творчого об'єднання "Вавилон 13". Ми плануємо показати ретроспективи діючих сучасних українських режисерів, а також провідних кінокомпаній України", - додав Томашпольський.