У Маріуполі затримали двох терористів "ДНР", які переганяли танки з Росії

У Маріуполі правоохоронцями були затримані учасники незаконного збройного формування - водій танку та його приятель

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГУ МВС України в Донецькій області.

"Обидва маріупольця, 1979 та 1983 років народження, минулого року потрапили до окупованого м. Новоазовськ і почали співпрацювати з терористами. Молодший з них був направлений до РФ, де пройшов навчання на водія танку та брав участь у перегоні нових Т-72 до Новоазовська", - йдеться у повідомленні.

"Контррозвідники" главку міліції Донеччини та Маріуполя, які займаються виявленням терористів та їх пособників, отримали оперативну інформацію про те, що двоє маріупольців, які входили до лав "ДНР", повернулися у місто.

У результаті спецоперації підозрювані були затримані та наразі дають свідчення.

Встановлено, що минулого року два чоловіка, які працювали експедиторами та займалися доставкою продуктів, приїхали у Новоазовськ та почали співпрацювати з терористами.

Молодший погодився пройти навчання у Росії на водія танку та пригнати звідти нову партію важкої техніки.

За словами затриманого, він навчався у складі групи "абітурієнтів" з Новоазовського району, були там і групи з інших окупованих міст, кожна чисельністю до 30 осіб. Викладачем був кадровий офіцер.

На базі, де проходило навчання, було багато нової бронетехніки без розпізнавальних знаків.

Чоловік брав участь у перегоні до Новоазовська шести нових Т-72. Кордон перетинали нелегально, оминаючи пункти пропуску. В окупованому місті кожному "новобранцю" видали особисту зброю - автомат Калашникова.

Правоохоронці встановили, що у квітні обидва маріупольця залишили Новоазовськ та поїхали на заробітки до Росії, звідки наприкінці серпня повернулися у Маріуполь. Тут на них вже чекали оперативники.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.