Українські "класики" здобувають ще дві медалі ЧС з боротьби

На чемпіонаті світу з боротьби в Лас-Вегасі сьогодні рано-вранці відбувся фінальний блок другого змагального дня серед борців греко-римського (класичного) стилю

Армен Варданян (вагова категорія до 71 кг) приніс Україні "срібло" чемпіонату світу, а Олександр Чернецький (130 кг) - "бронзу", повідомляє Еспресо.TV.

Вигравши три сутички до фіналу, у вирішальній битві Варданян поступився азербайджанцю Расулу Чунаєву 4:6. Бронзовими призерами стали росіянин Адам Курак і турок Кнут Таллрот.

Нагадаємо, що Варданян є бронзовим призером Олімпіади-2008, віце-чемпіоном світу-2003 і 2010-го, чемпіоном Європи-2004 і 2008-го у ваговій категорії до 66 кг.

Чернецький після двох перемог програв у чвертьфіналі багаторазовому призеру чемпіонатів світу, бронзовому медалісту Олімпіади-2012 турку Різі Каялпу, який вдруге в кар'єрі став чемпіоном планети. У втішному раунді українець здолав білоруса Йосипа Чугошвілі 8:0, а потім поклав на туше (лопатки) азербайджанця Сабахі Шаріаті. Віце-чемпіоном світу у найважчій вазі став кубинець Міхан Лопес, а другим бронзовим призером - росіянин Білял Махов.

Нагадаємо, вчора Дімітрій Тімченко (98 кг) приніс Україні першу нагороду чемпіонату світу - "бронзу".