Американці закрили очі на допінгові порушення кращого боксера світу

Антидопінгове агентство США заднім числом дало американцю Флойду Мейвезеру дозвіл на заборонені ін’єкції перед "боєм століття" з філіппінцем Менні Пак'яо

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на SB Nation.

За даними джерела, Мейвезер робив внутрішньовенні ін'єкції перед боєм, які включали 250 мл суміші фізіологічного розчину і полівітамінів, а також 500 мл суміші сольового розчину і вітаміну С для регідратації після зважування. Правила USADA не забороняють застосування даних речовин, але забороняють внутрішньовенні ін'єкції в такій кількості, оскільки вони можуть бути зроблені з метою приховати присутність в організмі іншої речовини.

Через три тижні після бою USADA надали Мейвезер дозвіл на використання даних ін'єкцій. За словами глави Атлетичної комісії штату Невада Боба Беннетта USADA не мало право це робити.

"Я пояснив главі USADA Тревісу Тайгарту, що таке не повинно повторитися. У нас виключне право на видачу подібних дозволів в штаті Невада. Ми неприємно здивовані діями USADA", - сказав Беннетт.

Раніше з'ясувалося, що Пакьяо було відмовлено в прийомі болезаспокійливого перед боєм, щоб полегшити біль у плечі, оскільки це прохання не було подане вчасно. Після бою з Мейвезером Пак'яо переніс операцію на плечі.

Мейвезер на початку травня здобув 48-ту перемогу в 48 боях, перемігши Пак'яо, і захистив титули WBA (Super), WBC, а також завоював пояс WBO, якого пізніше був позбавлений.

12 вересня Мейвезер, якого вважають кращим боксером світу, незалежно від вагових категорій, проведе проти співвітчизника Андре Берто прощальний бій