Цвинтар "безіменних могил" у Донецьку розростається небаченими темпами

За рік площа донецького кладовища, де ховають вбитих бойовиків, сягла 7 тис. кв м

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Сегодня".

Усі могили мають напис  "невідомий боєць" і жодного імені чи прізвища. Немає ні квітів, ні свічок. Інколи на хрестах трапляються вицвілі фотографії хлопців та дівчат, які тримають у руках зброю.

"Далеко не всі їхні рідні люди знають, де загинув їхній син або дочка. Родичі невідомих, буває, приїжджають у пошуках могили близьких. Вони ж усі під номерами. Через морг шукають. Нещодавно з Єнакієвого люди приїжджали – у них тут, виявилося, син похований. І ось часто вони зможуть сюди приїжджати його відвідувати?", - говорить землекоп, який назвався Олександром.

Чоловік наголошує, що кладовище "6-Капітальної" почало розростатися торік, та й зараз тут вже готові кілька ям – мабуть, про всяк випадок. Працівники кладовища вже звикли до моторошних картин.

"Хоч не змушують нас лопатами копати, техніку спеціальну приганяють – вже навіть знають яку. При цьому кожен батальйон копає для себе, ховати чужинців у такі заготовки нам не можна. Нам телефонують і ставлять вже перед фактом, що привезуть стільки-то трун. Особливо багато ховали, коли бої йшли за аеропорт. Привозили в основному невідомих", - говорить Олександр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що недалеко від селища Моспіно Донецької області кількість могил на кладовищі бойовиків з так званої Донецької народної республіки сягла 5 тис.