Ісламська держава взяла в заручники китайця та норвежця і виставила їх на продаж

Бойовики "Ісламської держави" захопили у Сирії китайця і норвежця у полон. Викуп вимагають на сторінках свого пропагандистського видання у графі "На продаж"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

В останньому виданні пропагандистського журналу "Dabiq", який видає "Ісламська держава", з'явилося фото двох іноземних полонених у жовтих комбінезонах. За захоплених громадян Китаю і Норвегії терористи вимагають викуп у графі "На продаж".

"Якщо хтось хоче заплатити викуп за їхнє звільнення та повернення, нехай зв'яжеться", - зазначається у пропозиції на сторінках видання. Поряд із фото зазначений вік та професії чоловіків.

Представники норвезького уряду вже підтвердили, що їхнього громадянина взяли у заручники; влада Китаю на разі не надавала підтверджень.

Прем'єр Норвегії Ерна Солберг заявила, що країна не буде платити викуп. За її словами, це підштовхне терористів до захоплення нових і нових жертв і вимагання за них грошей.

"Викрадачі надали ряд вимог значної суми викупу... Це збільшить ризик, що інші норвежці будуть взяті в заручники", - заявила Солберг і запевнила, що уряд співпрацює з рядом інших країн та інших гравців у регіоні, щоб звільнити заручника і відправити його додому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Ісламська держава" розповсюджує цінник на дітей-рабів