На Дніпропетровщині СБУ викрила канал зв'язку терористів "ДНР/ЛНР" з російськими "кураторами"

У Дніпропетровській області Служба безпеки України ліквідувала неконтрольований міжнародний канал зв’язку, яким користувалися терористи

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу СБУ.

"Зловмисники через Інтернет за допомогою ІР-телефонії в обхід міжнародних центрів комутації отримували міжнародний телефонний трафік, що надходив із-за кордону (у тому числі з Росії). Потім він оброблявся за допомогою спеціалізованого програмно-апаратного телекомунікаційного комплексу і, під виглядом місцевих телефонних розмов, направлявся на мережі українських операторів мобільного зв’язку", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі наголосили, що телефонні номери, на які здійснювалася маршрутизація трафіку, використовувалися терористами "ДНР/ЛНР" на тимчасово окупованих територіях для спілкування з російськими "кураторами".

Під час обшуків співробітники спецслужби вилучили незаконне спецобладнання. Трьох місцевих мешканців, які відповідали за його функціонування, затримано.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних мереж) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Також сьогодні, 10 вересня, на Херсонщині СБУ затримала сепаратиста, який допомагав Росії окупувати Крим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала мешканку Дзержинська Донецької області, яка передавала терористам інформацію про діяльність українських військових підрозділів.