Рада Федерації проти спрощеного громадянства для православних

У російській Раді Федерації не підтримують поправку до закону "Про громадянство", яка дозволить спростити отримання російського громадянства православним іноземцям

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РИА Новости.

"Законодавче закріплення спрощеного порядку отримання російського громадянства за релігійним принципом суперечить конституції Російської Федерації", - заявив голова комітету Ради Федерації Андрій Клішас.

На його думку, це неприйнятно у світській державі, якою є Росія. Він наголошує, що жодне віросповідання не може визнаватися пріоритетним.

"Положення про особливий порядок отримання російського громадянства особами, що сповідують православ'я, фактично буде свідчити про підтримку державою тільки однієї релігії", - заявив російський сенатор.

Раніше повідомлялося, що депутат Держдуми Михайло Дегтярьов планував внести поправки до закону "Про громадянство Російської Федерації", які дозволили би спростити отримання російського громадянства для православних. Іноземці, що вільно володіють російською, мають джерело доходу і сповідують православ'я, могли би подати заяву на отримання громадянства, не чекаючи визначеного терміну.