Російські військові приєдналися до бойових дій у Сирії, - Reuters

Джерела агенції надають прямі докази участі російської армії у конфлікті в Сирії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Російські солдати долучилися до військових операцій у Сирії на боці урядових військ Башара Асада, повідомляє агенція з посиланням на три ліванських джерела, які мають інформацію про політичну та військову ситуацію.

Повідомляється, що джерела надали прямі докази поглиблення військової ролі Росії у сирійській громадянській війні. Щоправда, один з інформаторів стверджує, що кількість російських солдатів не є значною.

Джерела Reuters серед американських чиновників стверджують, що 8 вересня Росія надіслала до Сирії два десантних кораблі та два додаткових транспортних літаки. Також було відправлено незначну кількість піхотинців.

За інформацією американських чиновників, військові дії Росії в Сирії можуть бути спрямовані на підготовку аеродрому поблизу портового міста Латакія, опорного пункту Башара Асада. Не виключають також можливості використання аеродрому для російських військових місій.

Нагадаємо, вчора російське МЗС визнало присутність своїх військових та техніки в Сирії. За словами представниці МЗС Росії Марії Захарової, росіяни допомагають сирійцям опановувати російську військову техніку.

Також стало відомо, яку саме зброю Росія надає Сирії: це стрілецька зброя, БТРи, гранатомети та інше.