Швейцарія вирішила не закривати кордон для мігрантів

Нижня палата парламенту Швейцарії - Національна рада - переважною більшістю голосів проголосувала ввечері в середу, 9 вересня, проти посилення імміграційного законодавства

Проти законопроекту, внесеного національно-консервативною Швейцарською народною партією (SVP) висловилися 103 народних обранця, на підтримку було надано 48 голосів, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

SVP, що має більшість у Національних зборах, пропонувала уряду через механізм надзвичайного стану принаймні на рік призупинити дію закону про надання притулку. Упродовж цього терміну було б заборонено проводити процедуру надання притулку, і ніхто не міг би бути визнаний біженцем.

На кордонах країни на цей час необхідно було б відновити жорсткий контроль, аж до залучення для цих цілей сил швейцарської армії.

Націонал-консерватори пояснювали свою ініціативу тим, що великий приплив мігрантів, з яким зіткнулася сьогодні Європа, може відбитися і на Швейцарії, яка щорічно приймає велику кількість біженців.

Представники лівих партії назвали ці поправки "нелюдськими". На їхню думку, SVP в чергове розпалює ксенофобські настрої у суспільстві в інтересах своєї виборчої кампанії. Вибори в парламент Швейцарії відбудуться 18 жовтня.

Нагадаємо, влада Іспанії погодилася на квоти з прийому іммігрантів, які були запропоновані Європейською комісією в середу, 9 вересня, і передбачають надання притулку 14,931 тис. мігрантам.