У Харкові на хабарі спіймали начальника відділу міськради

У Харкові затримали на хабарі начальника відділу міської ради з питань земельних відносин

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Департамент протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

"Начальник відділу з питань земельних відносин юридичного Департаменту Харківської міської ради за 20 тисяч гривень пообіцяла вирішити питання, що входять до її компетенції", - йдеться у повідомленні.

Чиновник за певну винагороду сприяла у прийнятті рішення посадовими особами реєстраційної служби за прискорену реєстрацію та видачу документації на право власності на житловий будинок.

9 вересня начальницю відділу було затримано в приміщенні Харківської міської ради під час отримання хабара у сумі 20 тисяч гривень.

Грошові кошти вилучені з місця події.

За даним фактом прокуратурою Харківської області відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Правопорушниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі вирішується питання щодо затримання чиновниці у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення їй про підозру.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині у хабарництві викрито керівника управління Державної податкової інспекції.