У Мінську терористи вимагали залишити стратегічні висоти навколо Маріуполя

Представники терористичних "ДНР" і "ЛНР" на переговорах у Мінську вимагали від української сторони залишити стратегічні висоти у Широкиному та Староігнатовці, що поруч із Маріуполем

Про це під час брифінгу повідомив керівник кризового центру "Оборона Маріуполя" Роман Соколов, передає Еспресо.TV.

"Вчора на засіданні контактної групи по врегулюванню конфлікту на сході України, представники неіснуючих республік вимагали, щоб українські військові залишили деякі стратегічно важливі висоти в населених пунктах Широкине, Староігнатовка та інші. Пропозиція терористів не знайшло підтримки серед інших учасників переговорного процесу", - наголосив він.

За словами Соколова, противник таким чином продовжує намагатися зрушити лінію розмежування у глиб території України, звільнити добре укріплені рубежі для можливого нанесення удару.

"Ця вимога не може бути виконана, оскільки перераховані противником висоти мають стратегічне значення для оборони Маріуполя, і не будуть лишатися на першу вимогу ворога", - запевнив керівник кризового центру "Оборона Маріуполя".

Нагадаємо, робоча підгрупа з питань безпеки Тристоронньої контактної групи впродовж дводенної зустрічі у Мінську так і не домовилася про відведення від лінії розмежування озброєнь калібру до 100 міліметрів і танків.