Вогняне шоу, оркестр та вистави: У Житомирі по-особливому відсвяткують День міста

У Житомирі 13 вересня відзначать День міста мистецьким проектом "Культурна версія"

Про це Еспресо.TV повідомили організатори.

"Культурна версія" — це своєрідна форма протесту проти традиційного святкування, альтернативний його варіант. Ідея проекту – створення особливої емоційної хвилі, яка здатна трансформувати свідомість містян.

Суть проекту – перенесення театралізованого, музичного, танцювального дійства на відкритий майданчик: щоб його змогло побачити якнайбільше гостей.

У програмі святкування від "Культурної версії" зокрема буде театральний пролог від Житомирського театру ім. І. Кочерги. Улюбленці публіки, актори, що стояли у витоків проекту "Культурна версія", занурять у витончений і вишуканий світ театру. Режисер  прологу – незмінний,  майстер сцени Петро Авраменко.

Привітає житомирян і LORDS OF THE SOUND світовими музичними кіношедеврами. Один з кращих європейських оркестрів представить справжні витвори мистецтва у трендовому жанрі — кросовер, коли виконуюються світові музичні кіношедеври в симфонічних аранжуваннях, поєднуючи академічне звучання з експресію важкого року. Серед кінохітів оркестру: "Володар перстнів", "Сутінки", "Матриця", "Реквієм за мрією", "50 відтінків сірого", "Гаррі Поттер", "Вогнем і мечем", "Кримінальне чтиво" і багато інших.

З вистава "Сни за Кобзарем" виступить Львівський театр "Воскресіння". Вистава, яку представить "Воскресіння"  – "Сни за Кобзарем", - це зворушливі сцени омріяної в думках України, сцени "Петербурзького періоду" Тараса, його заслання, а також сплюндрована країна, яку гнобили і гноблять різні іноземні загарбники. 

Театр вогню "ПротиНочі" представить вогняне шоу. Київські майстри покажуть дикий танець з вогнем, ігри зі світлом і темрявою, гармонію ритму і руху, футуристичне бачення космічного світу, танцююче світло, сяйво масок і костюмів.