Американський вчений презентує у Львові книгу та розповість, як зрозуміти Донбас

Американський історик Хіроакі Куромія, який спеціалізується на історії СРСР та ситуації на Донбасі в різні історичні епохи, написав книгу "Зрозуміти Донбас"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Форум видавців у Львові.

У видавництві "Дух і Літера" в перекладі Олексія Панича вийшла книга американського історика Хіроакі Куромії, який спеціалізується на історії СРСР та ситуації на Донбасі в різні історичні епохи. Видання "Зрозуміти Донбас" буде презентоване на Форумі видавців у Львові 12 вересня. Захід відбудеться за участю автора та перекладача книги.

"Деякі помітні українські інтелектуали продовжують стверджувати, що Україні буде краще без Донбасу (і Криму). Я боюся, що вони короткозорі, і що вони не помічають історичних зв'язків між донбаським регіоном і сучасною Україною. Їхня позиція також безвідповідальна, оскільки ми не можемо стверджувати, що всі мешканці Донбасу сепаратисти. Відкинути Донбас, нібито нездатний ужитися з рештою України, означає ухилитися від політичної проблеми формування української нації", − пише у книзі Куромія.

Як зазначає перекладач Олексій Панич на своїй сторінці у Facebook: "Насправді я ще коли вперше познайомився з текстом, одразу вирішив, що треба за будь-що встигнути перекласти і видати книгу до львівського Форуму видавців, щоб презентувати її саме там… Я не менше сподіваюся і на інтерес з боку всіх мешканців Донбасу, які зараз на правах біженців мешкають в інших регіонах України. Та й взагалі, ця книга, спираючись на ретельно підібраний історичний матеріал, порушує дуже багато нагальних, гострих питань, актуальних для нашого сьогодення".