Матіос розповів ООН, як на Донбасі терористи страчують українців

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос 10 вересня провів зустріч зі спеціальним доповідачем ООН з питань позасудових страт, страт без належного судового розгляду або довільних страт Крістофом Хайнсом

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"Спецдоповідача поінформовано про поширені випадки жорстоких позасудових страт громадян України представниками терористичних організацій "ДНР" та "ЛНР", зокрема ті, що мали місце у м. Слов’янську до його звільнення українськими військовими", - йдеться у повідомленні.

Водночас Матіос наголосив на тому, що всім заявам про перевищення повноважень військовими чи працівниками правоохоронних органів надається належна правова оцінка з боку прокуратури.

Хайнс, зі свого боку, підтвердив, що отримана інформація надасть змогу об’єктивно оцінити проблематику дотримання права на життя в Україні з урахуванням тієї складної ситуації, у якій перебуває наша держава.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні зафіксувала факти масових вбивств цивільних осіб, викрадення людей, тортури та сексуального насильства з боку бойовиків на Донбасі.