Медсестра, що побила євромайданівця у Харкові, вийшла на свободу

Харківська медсестра Ольга Воржеїнова, яка добивала ногами євромайданівця у квітні 2014 року, вийшла на свободу за амністією

Про це пише повідомив прес-секретар Управління Державної пенітенціарної системи України в Дніпропетровській області Ярослав Костюченко, пише Еспресо.TV.

"Її звільнено за амністією", - сказав Костюченко.

Він зазначив, що влітку одразу після того, як набув чинності вирок Воржеїновой, вона звернулася до суду з проханням про застосування до неї амністії.

"Фактично вона не відбувала покарання. Вона була в Орджонікідзевському виправному центрі №79 рівно стільки, скільки знадобилося для розгляду її клопотання", - сказав Костюченко. Він додав, що Воржеїнова нині - вільна людина.

Видання з посиланням на свої джерела зазначає, що вона мала право на амністію, оскільки доглядає за старою матір'ю та донькою, яка є інвалідом з дитинства.

У соцмережах вже з'явилося фото користувачів, котрі бачили Воржеїнову у харківському метро.

Нагадаємо, 13 квітня  проросійські сепаратисти з георгіївськими стрічками та бітами напали на учасників мітингу євромайданівців за єдину Україну,  в результаті чого постраждало 50 активістів.

Кількох харків'ян  наздогнали та побили на вході в метро.

В інтернет потрапило відео з місця події, де видно, як жінка (53-річна медсестра з Чугуєва Харківської області) б'є ногами пораненого в бійці євромайданівця.

Медсестра була затримана. 18 квітня Ленінський райсуд міста Харкова відправив її під домашній арешт з носінням браслета на два місяці досудового слідства. Пізніше вона була звільнена від цього запобіжного заходу з причини наявності у неї дитини-інваліда та старенької матері, яких нікому утримувати.

Медсестрі пред'явлено звинувачення в хуліганстві, вчиненому групою осіб.

Проте 29 липня стало відомо, що суд повернув справу опальної медсестри у прокуратуру, хоч слідчі і  зібрали достатньо доказів проти неї.