Сікорський закликав НАТО розмістити війська на кордоні з Україною

Колишній міністр закордонних справ Польші Радослав Сікорський закликав НАТО розмістити війська в Польщі або Румунії, щоб підстрахувати Україну від путінського військового вторгнення

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Протитанкове озброєння має бути десь поблизу України, у Польщі чи Румунії. Якщо проросійські або російські сили зайдуть глибше на територію України, то це озброєння дуже швидко, протягом години, надійде в Україну. Потрібно, щоб президент Путін це розумів", - заявив колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський сьогодні на щорічному форумі YES, що проходить у Києві.

На його думку, розмістивши протитанкові озброєння на західних кордонах України, країни НАТО можуть допомогти їй стримати російські сили у разі їх просування по території України. 

У той же час колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен зазначив, що для врегулювання конфлікту в Україні мирний план є першим пріоритетом. Однак у разі загострення конфлікту, він не виключив можливості постачання Україні зброї.

"... якщо Росія і сепаратисти не припинять вогонь, прийде час і західні держави дадуть зброю Україні",  - сказав він.

Нагадаємо, заступник Генерального секретаря НАТО Джеймс Аппатурай заявив сьогодні, що наразі альянс не розглядає і не планує займатися питаннями відправлення військ в Україну.