Яресько обіцяє економічне зростання у наступному році

Міністр фінансів стверджує, що є підстави очікувати економічне зростання України у 2016 році

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Ми бачимо наслідки доброї податкової політики, скорочення дефіциту, звернення до дешевших запозичень, уповільнюється спад, погіршення.Наступного року ми сподіваємося рости економічно, є підстави так вважати", - сказала міністр фінансів Наталія Яресько сьогодні у Києві на міжнародному форумі Yes.

Вона заявила, що вже багато було зроблено для реформування банківського сектору і підтримки української економіки, а також виразила сподівання на реструктуризацію боргу.

"Наступного тижня у парламенті ми побачимо ухвалення потрібного для реструктуризації законодавства. Якщо так буде, то далі треба рухатися тою самою дорогою податкового реформування, робити все для створення робочих місць, пожвавлення економіки, щоб це бачив кожен пересічний громадянин", - сказала вона.

Вона подякувала Вашингтону та Брюсселю за фінансову підтримку, однак, на її думку, цього все одно замало. Тому Україна й надалі буде черпати ресурси із Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку та інших фінансових установ.

Нещодавно Наталія Яресько повідомила, що ЄБРР розгляне кредит на газ для України наприкінці вересня.