Євросоюз надасть 90 млн євро на децентралізацію України

Українські та європейські експерти визначать конкретні децентралізаційні проекти, на які підуть кошти Євросоюзу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства регіонального розвитку.

Європейський союз готовий надати Україні 90 млн. євро, які потрібно спрямувати на проекти децентралізації. Про це сказав Комісар Євросоюзу з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Хан під час зустрічі з Геннадієм Зубком, зазначається у повідомленні відомства.

За словами Йоганесса Хана, наразі необхідно налагодити співпрацю між українськими і європейськими експертами, які визначать конкретні проекти, що фінансуватимуться з цих коштів, повідомляють у міністерстві.

Виділені кошти підуть на створення 40 субрегіональних груп підтримки реформи та зміцнення Державного фонду регіонального розвитку.

Віце-прем’єр-міністр України наголосив, що Україна розраховує на підтримку європейських партнерів та надання експертної допомоги в адаптації та впровадженні нового законодавства у сфері регіональної політики.

"Ми зацікавленні у створенні мережі агентств або офісів з навчання та підготовки кадрів в регіонах для розробки та реалізації проектів регіонального розвитку, в тому числі проектного аналізу та управління інвестиційними проектами", - сказав Зубко.