Наметове містечко кишинівського "майдану" залишив "мер"

Один з учасників антиурядових акцій протесту в центрі Кишинева, так званий мер наметового містечка "Гідності" на центральній площі молдавської столиці Василє Костюк заявив про відмову від подальшої участі в акціях протесту

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Вранці я залишив містечко "Гідності", оскільки не бачу сенсу мого подальшого перебування на площі. Я не братиму участі в акціях протесту доти, поки не зрозумію, що буде далі і який мій внесок у це, окрім того, що я вдаю, що вночі сплю на площі, нібито підтримуючи безперервність акції протесту", - заявив Костюк.

За його словами, учасники акцій протесту планують вибрати під час чергового мітингу (в неділю, 13 вересня) членів уряду на чолі з екс-міністром освіти Майєю Санду, яких нібито вони запропонують парламенту затвердити замість нині чинного Кабміну на чолі з Валерієм Стрельцом.

Нагадаємо, в неділю, 6 вересня, за ініціативи Громадянської платформи "Гідність і правда" на Площі Великих Національних зборів у Кишиневі розпочалася безстрокова акція протесту проти влади Молдови. Головні вимоги протестувальників – відставка керівництва країни і проведення дострокових парламентських виборів не пізніше 2016 року. Маніфестанти вимагають притягнути до кримінальної відповідальності винних у розкраданні $1 млрд з банківської системи країни, а також звільнити владні структури від "олігархів і злодіїв".

Наразі у центрі Кишинева, перед будівлею уряду Молдови, встановлено наметове містечко "Гідності і правди", що налічує понад150 наметів. За даними протестувальників, громадяни вже зібрали для потреб наметового містечка понад $10 тис.