Трампу довелося повністю викупити права на конкурс "Міс Всесвіт", щоб уникнути скандалу

Американський мільярдер і кандидат в президенти США Дональд Трамп викупив у телекомпанії NBC другу половину конкурсу "Міс Всесвіт" і залагодив усі судові розгляди з нею

Про це Трамп написав на своїй сторінці в Twitter, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"Щойно придбав половину конкурсу "Міс Всесвіт" у NBC і врегулював всі суперечливі моменти. Тепер я - стовідсотковий власник", - заявив політик.

"Міс Всесвіт" - один з найпрестижніших конкурсів краси у світі, поряд з конкурсами "Міс світу" і "Міс Інтернешнл". Він виник після того, як в 1952 році виникли розбіжності між організаторами та учасниками конкурсу "Міс Америка". У 1955 році конкурс "Міс Всесвіт" вперше показали по телебаченню. Зараз учасників підсумкового конкурсу відбирають на національних конкурсах краси в різних країнах світу. Мінімальний вік учасниць - 18 років. Переможниця отримує контракт строком на 1 рік і в якості супермоделі здійснює поїздки по різних країнах в рекламних цілях.

Найчастіше - 8 разів - на конкурсі перемагали представниці США, 7 разів - дівчата з Венесуели, 5 разів - пуерториканки, 3 рази - представниці Швеції. 

Варто додати, що телекомпанія NBC Universal вирішила розірвати ділові зв'язки з Трампом після того, як в одному з телеінтерв'ю мільярдер із США назвав мексиканських мігрантів "ґвалтівниками" і пообіцяв у разі своєї перемоги на виборах "побудувати велику стіну" на кордоні з Мексикою.