У мережі показали інтер'єр першої пілотованої капсули для перевезення астронавтів на МКС

Компанія SpaceX опублікувала в мережі перші зображення, що демонструють інтер'єри пілотованої капсули Crew Dragon, а також відео, на яких крупним планом демонструються панелі управління і місця для екіпажу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Verge.

Капсула Crew Dragon призначена для доставки астронавтів на Міжнародну космічну станцію.

Інтер'єр Crew Dragon виконаний в основному в чорному і білому кольорах. У The Verge відзначили, що в цілому він нагадує розкішний спортивний автомобіль.

У капсулі розміщено сім крісел для екіпажу, зроблених з вуглецевого волокна з обробкою з алькантари, чотири ілюмінатори і вдосконалена система безпеки. Інформацію про її положення в просторі і умови середовища за бортом астронавти будуть отримувати в режимі реального часу. Також в Crew Dragon є система клімат-контролю, якою може управляти екіпаж для налаштування комфортної температури в капсулі.

У 2006 році SpaceX виграла конкурс COTS, що представляє собою частину програми космічного агентства NASA з доставки екіпажів і вантажів на МКС, і отримала $278 млн. Програма покликана стимулювати приватний сектор до участі в космічних програмах, а також знизити залежність Сполучених Штатів від російських ракет.

Шість років по тому корабель Dragon від SpaceX став першим в історії комерційним космічним кораблем, який доставив вантаж на МКС.