Тисячі людей в Молдові вимагали відставки уряду

Багатотисячний мітинг з вимогами відставки уряду відбувся в столиці Молдови Кишиневі. Між учасниками мітингу були нечисельні сутички

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на ВВС.

Люди зібралися на центральній площі перед будівлею уряду. Серед вимог демонстрантів були дострокові вибори.

Організатори акції з громадянської платформи "Гідність і справедливість" (DА - Demnitate сі adevar) вимагають повернути 1 млрд євро, нібито вкрадені з трьох комерційних банків при мовчазній згоді влади.

Фото: Reuters

Центр міста перекрили через мітинг. Подію охороняли сотні поліцейських.

За інформацією приватного каналу Publika TV, під час мітингу відбулись сутички між прихильниками платформи "Гідність і справедливість" і групою, яка підтримує об’єднання Молдови з Румунією.

Як повідомляє кореспондент ВВС Україна з місця події, перед початку мітингу в перших рядах розмістилася група молоді з румунськими прапорами і гаслами на підтримку об'єднання Молдови та Румунії. Однак, організатори мітингу за допомогою охорони наметового містечка виштовхали їх звідти, аргументуючи це тим, що вони домовились, що акція проходить без політичних гасел.

Фото: Reuters

Ще минулого тижня учасники протесту в Молдові встановили сотні наметів на центральній площі столиці і заявили, що не підуть з неї, поки не будуть покарані винні в зникненні мільярда доларів з банків країни.

Молдова є однією з найбідніших країн Європи і шахрайство з банками призвело до знецінення національної валюти леї.

Прем'єр-міністр Валерій Стрілець сказав у відповідь, що влада відкрита до діалогу з активістами.