У Кишеневі на мітингу вже понад 15 тис. осіб

Понад 15 тисяч людей зібралися в центрі Кишинева

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "РИА Новости".

Організатори протестів повідомляють, що наразі понад 15 тисяч людей зібралися на центральній площі Кишинева, де проходить антиурядовий мітинг.

Люди приїжджають на протести з усіх районів країни. Протестанти співають патріотичні пісні.

Громадський порядок забезпечують ветеранські організації учасників боїв в Афганістані і збройного конфлікту на Дністрі 1992 року.

Нагадаємо, в неділю, 6 вересня, за ініціативи Громадянської платформи "Гідність і правда" на Площі Великих Національних зборів у Кишиневі розпочалася безстрокова акція протесту проти влади Молдови. Головні вимоги протестувальників – відставка керівництва країни і проведення дострокових парламентських виборів не пізніше 2016 року. Маніфестанти вимагають притягнути до кримінальної відповідальності винних у розкраданні $1 млрд з банківської системи країни, а також звільнити владні структури від "олігархів і злодіїв".

Вчора, 12 вересня, один з учасників антиурядових акцій протесту в центрі Кишинева, так званий мер наметового містечка "Гідності" на центральній площі молдавської столиці Василє Костюк заявив про відмову від подальшої участі в акціях протесту.

Сьогодні зранку на вулиці столиці Молдови вийшло 4 тисячі осіб.