У Кишеневі нова хвиля протестів, на вулиці вийшло 4 тис. людей

У столиці Молдови люди знову вийшли на Майдан

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на hromadske.tv

На мітинг прийшли представники Союзу воїнів у Придністров'ї. Вони зголосилися охороняти порядок. 

Проте сутичка все ж таки відбулася між громадянською платформою "Гідність і правда" та організацією "Молодь Молдови". Молоді люди прийшли з прапорами Румунії, за що їх випхали. На пропорах були написані гасла за єдність Молдови з Румунією.

У сутичку втрутилася поліція. Постраждалих немає.

Нагадаємо, в неділю, 6 вересня, за ініціативи Громадянської платформи "Гідність і правда" на Площі Великих Національних зборів у Кишиневі розпочалася безстрокова акція протесту проти влади Молдови. Головні вимоги протестувальників – відставка керівництва країни і проведення дострокових парламентських виборів не пізніше 2016 року. Маніфестанти вимагають притягнути до кримінальної відповідальності винних у розкраданні $1 млрд з банківської системи країни, а також звільнити владні структури від "олігархів і злодіїв".

Вчора, 12 вересня, один з учасників антиурядових акцій протесту в центрі Кишинева, так званий мер наметового містечка "Гідності" на центральній площі молдавської столиці Василє Костюк заявив про відмову від подальшої участі в акціях протесту.