Британський прем'єр Кемерон поїхав у табір для біженців у Лівані

Девід Кемерон відвідав табір сирійських біженців у Лівані і закликав європейські країни інвестувати у покращення умов біженців у регіоні замість розподіляти квоти

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Guardian.

"Я хотів приїхати сюди, щоб на власні очі побачити і почути історії біженців і що їм потрібно. Британія вже посіла друге місце з надання допомоги таборам для біженців... і дійсно допомагає, на відміну від інших країн, серйозними грошовими сумами. Ми продовжимо це робити, включаючи збільшення коштів, які ми витрачаємо на освіту сирійських та ліванських дітей", - сказав Девід Кемерон у таборі Верховного комісара ООН у справах біженців у долині Бекаа на сирійському кордоні, де знаходяться сирійські біженці.

Міністр упевнений, що виділені Британією кошти на допомогу біженцям у межах регіону знеохотили тисячі мігрантів ризикувати життям, намагаючись дістатися Європи. Він закликав і інші країни послідувати прикладу Британії, інвестуючи у покращення умов для біженців на Близькому Сході. Починаючи із 2012 року, Британія виділила мільярд фунтів стерлінгів.

Міністр внутрішніх справ Британії Тереза Мей планує тим часом закликати Євросоюз не встановлювати квот на прийняття мігрантів під час зустрічі міністрів внутрішніх справ у Брюсселі.

Нагадаємо, нещодавно Верховний комісар ООН засудив закриття європейськими країнами кордонів перед біженцями та мігрантами.