Історики знайшли найстаріше вживання слова f*ck

Професор середньовічної історії Пол Бут виявив найстаріше вживання слова f*ck

 Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Huffington Post.

Найдавніший випадок вживання слова fuck зафіксований в англійському юридичному документі 1310 року. У свитках судових справ графства Честер. Йшлося про чоловіка з прізвиськом Roger Fuckebythenavelе.

Учений працював із судовими записами епохи правління Едуарда II, коли країна страждала від голоду і численних міжусобиць.

Точний зміст прізвиська Бут не може пояснити. Учений висунув два тлумачення: "Або воно окреслює недосвідчену в сексі людину, буквально - людина, яка злягається з лопатою, або це барвисте позначення недотепи - людини настільки дурної, що вона готова займатися сексом з лопатою".

Спочатку Бут сприйняв лайливе прізвисько за жарт судового писаря. Проте в документі воно прописано чітко і зустрічається цілих три рази. Чоловік був тричі викликаний на судове засідання, після чого, у вересні 1311, його визнали поза законом (при затриманні його могли стратити без суду).

До відкриття доктора Бута найдавнішим випадком вживання слова f*ck на папері вважалася сатирична поема 1475 Flen flyys, що висміює кембриджських ченців-кармелітів. Саме слово, що стало поширеним в англійській мові не пізніше XV століття, починаючи з XVIII століття практично зникло з літератури і преси, коли його стали вважати непристойним. Право друкувати його вперше (через суд) отримало американське видавництво Grove Press в 1960 році, щоб видати написаний в 1928 році роман Д. Г. Лоуренса "Коханець леді Чаттерлей".