Канадські інструктори вчитимуть українських саперів за стандартами НАТО

Сьогодні канадські інструктори почали тренувати українських саперів за стандартами НАТО

"Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

"Головне наше завдання — надати українським фахівцям з розмінування ті знання і навички за стандартами НАТО, які їм знадобляться у ході виконання бойових завдань. Нам також відомо, що військовослужбовці Центру розмінування беруть участь у складі Міжнародних сил по сприянню безпеці в Афганістані, багато з них пройшли свого часу Ліван, Ірак, Косово та Ліберію. Безперечно, нам буде дуже цікаво дізнатись про їхній практичний досвід у зоні АТО", - сказав керівник групи військовослужбовців Збройних сил Канади майор Літтлчайлд.

Канадські інструктори навчатимуть українських військових відповідно до Технічної угоди між Міністерством оборони України та Департаментом національної оборони Збройних сил Канади щодо проведення заходів військової підготовки в Україні.

"Протягом курсу інструктори відділів підготовки і військовослужбовці загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв Центру розмінування будуть переймати досвід з методики проведення занять та виконання завдань за стандартами НАТО від наших друзів – військовослужбовців Збройних Сил Канади", - наголосив полковник Володимир Родіков.

Нагадаємо, нещодавно Канада виділила на українські реформи 200 тис. євро.