Київські патрульні 15 хвилин ганялися за правопорушником

15-хвилинні перегони у Києві завершилися затриманням порушників

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на сторінку патрульної поліції у Facebook.

"Увагу патруля привернула нетипова конструкція задньої підвіски машини ВАЗ 21099. Вирішили перевірити, як водій "дивного" авто поводитиметься на дорозі. Виявилось, не дарма. Спершу авто зупинилося на перехресті на пішохідному переході, потім, проігнорувавши попередження патрульних спецсигналом щодо заборони проїзду на жовтий сигнал світлофору, рвонув уперед", - розповідають патрульні.

Поліцейські почали переслідування порушника.

"Ввімкнули сигнал, повідомляли через гучномовець про вимогу зупинитися, але водій тиснув на педаль газу щосили й продовжував порушувати. Двічі ледь не збив пішохода на "зебрі", кілька разів виїжджав на зустрічну і створював аварійну ситуацію для інших авто, підрізав їх, проскакував на червоне, перетинав суцільну. Допоміг автопатрулю свідомий водій Chevrolet, що не дав зробити "дев’ятці" обгін, зменшив швидкість і патрульні таки "притиснули" машину порушника до бордюра", - йдеться у повідомленні.

За інформацією патрульних, у авто було двоє чоловіків та жінка.

"Жодних документів при собі водій не мав. Чому тікав стало зрозуміло після огляду. У пачці з-під цигарок знайдено прозорий пакет з білим порошком. Після чого чоловіки забули російську мову і просили перекладача. Відтак викликали СОГ. Підозрюваних та авто доставили в РУ внутрішніх справ Голосіївського району", - кажуть у прес-службі.

Зазначається, що водію загрожує не тільки відповідальність за Кодексом про адмінправопорушення за ст. 121, ч. 1, ст. 122, ч.4 , ст. 126, ст. 122- 2, а й кримінальна відповідальність.