Порошенко не розглядає можливість обміну Сенцова і Савченко

Український президент Петро Порошенко заявив, що робить усе можливе для звільнення українських політичних в'язнів у Росії, але це не тема для обміну

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Washington Post.

"Це не тема для обміну. Ні, ні, ні, ні, ні. Я докладаю всіх зусиль, щоб повернути українських героїв додому.Це моя спроба успіху, тому що у мене є підтримка українського народу і в мене є підтримка міжнародної спільноти", - сказав Петро Порошенко в інтерв'ю для американського The Washington Post, британського The Independent і німецького Die Welt.

Він пояснив, що є принципова різниця між викраденими Росією Олегом Сенцовим та Надією Савченко і полоненими військовими Російської Федерації.

"Яка головна різниця між Сенцовим, між Савченко, між нашими іншими героями, і військовими агресора, яких полонили на моїй території, зі зброєю в руках, як агресорів. Сенцов - дуже відомий український режисер. Його єдина відповідальність полягає у тому, що він українець і пишається бути українцем. Він ніколи не тримав зброї в руках", - сказав Порошенко.

"Російський так званий суд не має жодних доказів. І вони відправили його у в'язницю на 23 роки... Надія Савченко, вона капітан моєї авіації, і як капітан української армії, вона захищала армію на українській території. Вона нічого не порушила, а навпаки виконувала свої обов'язки", - сказав президент.

Нагадаємо, нещодавно Петро Порошенко подарував футболки із зображенням Надії Савченко та Олега Сенцова британському музиканту Елтону Джону.