Прокуратура Криму повідомила про підозру Аксьонову

Прокуратура автономної республіки Крим повідомила про підозру у вчиненні злочину так званому "голові" незаконно створеного органу "Ради міністрів Республіки Крим" Сергію Аксьонову

Про це повідомляє прокуратура Криму, пише Еспресо.TV

"Прокуратурою автономної республіки Крим розпочато кримінальне провадження за фактом заволодіння шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами незаконно створеного органу - Ради міністрів Республіки Крим та передачі у власність Російській Федерації майна, яке належить Державному підприємству України "Міжнародний дитячий центр "Артек", - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що з урахуванням зібраних у справі доказів 11 вересня було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, "голові" незаконно створеного органу Ради міністрів республіки Крим Сергію Аксьонову.

"Він, зловживаючи своїм службовим становищем, порушив законодавство України і незаконно заволодів майном Державного підприємства України "Міжнародний дитячий центр "Артек" у особливо великих розмірах (вартість майже 250 млн грн) на користь третіх осіб - держави Російська Федерація", - зауважили у прокуратурі.

Як повідомлялося, раніше окупаційна влада Криму також анонсувала тотальну зачистку "чиновницького апарату", що відбудеться в найближчі тижні.