Росія заборонила експорт макулатури

Мінекономрозвитку Росії ухвалило рішення тимчасово заборонити експорт з країни паперу та картону, що регенеруються

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Интерфакс".

Як йдеться в повідомленні відомства, це дозволить скоротити наявний дефіцит макулатури на внутрішньому ринку і збільшити обсяги її переробки.

У Мінекономрозвитку повідомили, що тимчасова заборона на вивіз макулатури буде введена на 4 місяці з моменту набрання чинності відповідної постанови уряду.

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв в червні підписав постанову, за якою макулатура була внесена до списку важливих для російського ринку товарів, на експорт яких можуть бути введені тимчасові обмеження або заборона.

У 2014 році обсяг зібраної макулатури в РФ склав близько 2,25 мільйона тонн. 349 тис. тонн регенерованого паперу і картону, загальною вартістю близько 65 мільйонів доларів, були відправлені в 2014 році на експорт. 70 відсотків усього експорту російської макулатури припадає на частку України, 6 відсотків закуповувала Фінляндія, ще 5 відсотків - Китай.

Експерти, опитані виданням, попереджали, що через скорочення збору макулатури в РФ в 2015 році і очікуваного зростання експорту цієї вторсировини через девальвацію рубля, на внутрішньому ринку виникне дефіцит.