Суд заарештував голову Держслужби зайнятості Кашубу та призначив заставу

Керівнику Державної служби зайнятості обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та одночасно визначено можливість внесення застави у розмірі 1 млн 800 тис. грн для забезпечення виконання покладених на підозрюваного обов’язків

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу ГПУ.

"Так, керівнику Державної служби зайнятості обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та одночасно визначено можливість внесення застави у розмірі 1 млн 800 тис. грн для забезпечення виконання покладених на підозрюваного обов’язків", - пише прес-служба.

"Іншій особі – голові тендерного комітету Державної служби зайнятості обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено можливість внесення застави у розмірі 627 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що вказані службові особи за попередньою змовою одержали неправомірну вигоду в особливо великому розмірі у загальній сумі понад 600 тис. грн за надання протиправного сприяння представникам комерційних структур під час участі у державних закупівлях та у подальшому заволодінні бюджетними коштами. З урахуванням зібраних доказів, затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України. 

Голову Держслужби зайнятості Ярослава Кашубу затримали просто у центрі Києва 11 вересня. Також було затримано голову тендерного комітету  цієї служби.