Терористи кажуть, що постачають вугілля підприємствам Ахметова на бартерній основі

Терористи "ДНР" заявили, що відновили поставки вугілля в Україну виключно для підприємств ДТЕК і в обмін на електроенергію Зуївської теплоелектростанції

Про це повідомляє сепаратиське "Донецьке агентство новин" з посиланням на "міністра транспорту ДНР" Семена Кузьменка, передає Еспресо.TV.

"Ми відновили роботу ДТЕКу, тому що він забезпечує постачання нашої Зуївської ТЕС, яка забезпечує енергетику Республіки, тому ДТЕК поїхав. Це свого роду бартерний обмін", - сказав Кузьменко.

Він пояснив, що на Зуївській ТЕС використовується вугілля марки "Г", яке не видобувається на території, окупованій "ДНР". ПАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" постачає вугілля для Зуївської ТЕС, натомість "ДНР" поставляє антрацитове вугілля іншим підприємствам компанії.

"ДТЕК здійснив передоплату, і перша партія вугілля антрацитових пішла, 100-150 вагонів", - пояснив Кузьменко.

Він додав, що з приводу поставок для решти підприємств України зараз йдуть переговори.

Зазначимо, минулого тижня в енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова заявили, що продовжують спокійно возити вугілля з окупованого Донбасу

Нагадаємо, раніше так званий "міністр транспорту ДНР" Семен Кузьменко заявляв, що Україна не отримуватиме вугілля з територій, керованих урядом самопроголошеної "Донецької республіки".

У "ДНР" заявляють, що Україна повинна спершу зняти блокаду з поставок палива і запчастин для залізничного транспорту, яка почала діяти в липні.