Тягнибок заявив, що його сьогодні можуть затримати

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок прибув до Міністерства внутрішніх справ на третій допит як свідок у кримінальному провадженні щодо заворушень біля Верховної Ради 31 серпня

Про це пише Еспресо.TV.

Тягнибок вкотре звинуватив владу у незаконних політично вмотивованих переслідуваннях активістів партії, наголосивши при цьому, що судові процеси, які тривають над активістами "Свободи", відбуваються з численними порушеннями і за заздалегідь написаними сценаріями.

Водночас Тягнибок не виключив, що сьогодні його можуть затримати.

У даний час біля будівлі міністерства відбувається акція протесту проти кримінальних переслідувань "свободівців", в якому бере участь близько 100 осіб.

Повідомлялось, що "свободівці" вимагають відставки Авакова.

Нагадаємо,що 31 серпня Верховна Рада схвалила проект змін до Конституції, які передбачають децентралізацію.

Після цього мітингувальники, в тому числі з прапорами "Свободи", намагалися прорвати кордон правоохоронців під парламентом - у хід пішли палиці, камені та димові шашки, а згодом полетіли бойові гранати.

Міліція вже затримала гранатометника - "свободівця" з батальйону "Січ".

В Олександрівській лікарні помер третій поранений під Верховною Радою боєць Нацгвардії. Ще один із поранених під Верховною Радою нацгвардійців впав у кому, він знаходиться на апараті штучної вентиляції легень, а серце підтримують ліками.