Тягнибок знову збирається пікетувати парламент

У п'ятницю ВО "Свобода" може провести пікет під будівлею парламенту з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на українську службу ВВС.

"Свобода" проводитиме мирний пікет Верховної Ради, якщо, як анонсувалося, звітуватиме міністр Аваков. Ми вимагатимемо його відставки за переслідування патріотів", - заявив Тягнибок.

За безпеку акції, за його словами, повинні відповідати силові органи, "які за це отримують зарплату".

Після минулої акції біля стін Верховної Ради, участь у якій брали представники ВО "Свобода", загинули троє нацгвардійців, понад 140 поранили.

Трьом представникам ВО "Свобода" - екс-міністру Ігорю Швайці та двом колишнім депутатам парламенту Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову - оголосили підозри у зв'язку тими подіями.

Нещодавно суд арештував на два місяці Юрія Сиротюка. Ігоря Швайку відпустили на поруки депутатів, Едуарда Леонова взяли на два місяці під домашній арешт.

У ВО "Свобода" відповідальність за те, що сталося, покладають на правоохоронців та владу.

Суд також арештував усіх 18 затриманих після сутичок, серед них і екс-боєць батальйону спецпризначення "Січ" Ігор Гуменюк, якого підозрюють у киданні гранати.

Нагадаємо, що сьогодні, 14 вересня, Олег Тягнибок прибув до Міністерства внутрішніх справ на третій допит як свідок у кримінальному провадженні щодо заворушень біля Верховної Ради 31 серпня.

Варто додати, що керівники Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України цього тижня мають відзвітувати у парламенті про розслідування сутичок біля Верховної Ради 31 серпня.