Україна вперше виконує умови МВФ, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що вперше Україна виконує умови згідно з узгодженою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом

Таку заяву глава держави зробив у інтерв'ю телеканалам у неділю ввечері, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Україна нарешті вперше за всю історію співпраці з МВФ виконує ту програму, яка була узгоджена", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що той факт, що в України налагоджене хороше співробітництво з міжнародними фінансовими інституціями, сам по собі вже свідчить про проведення реформ у країні.

"На цьому тижні Німеччина виділила 200 млн євро, які ми зможемо зараз тимчасово використовувати на закупівлю газу з метою забезпечення енергобезпеки взимку, і які підуть на підтримку реформ і зусиль уряду. Вчора комісар Ган заявив про те, що Європа виділяє 90 млн євро на підтримку децентралізації", - наголосив президент.

Він також згадав співробітництво з Європейським інвестиційним і Світовим банками, які теж виділяють кошти Україні.

"Якщо ви побачите боргове навантаження в наступні кілька років, то воно непідйомне для України. Не тому, що ми хочемо або не хочемо платити - ми відповідальні позичальники, - а тому, що рівень навантаження боргу на ВВП не дозволяє виплачувати цей борг, обслуговувати. І ми відверто підійшли до наших кредиторів", - підкреслив Порошенко, нагадавши, що Україна домовилася з міжнародними кредиторами про реструктуризацію боргу.