Болівійці бойкотуватимуть відбір на російський ЧС-2018

Футболісти болівійських клубів погрожують відмовитися від участі в складі збірної у відбірному турнірі чемпіонату світу-2018, який розпочнеться менш ніж через місяць

Як йдеться на офіційному сайті Федерації футболу Болівії (ФБФ), гравці не приїдуть на тренувальній збір, який запланований наступного тижня, повідомляє Еспресо.TV

Футболісти протестують проти масових затримок зарплати в клубах перших двох дивізіонів чемпіонату країни. Старт національного чемпіонату також був відкладений на невизначений термін.

Перший матч збірної Болівії з командою Уругваю в південноамериканській зоні відбірного турніру ЧС-2018 запланований на 8 жовтня, наступний відбудеться через п'ять днів з еквадорцями.

У середині липня в зв'язку з розслідуванням у справі про корупцію були заарештовані президент ФБФ Карлос Чавес і генеральний секретар організації Альберто Лосада. Пізніше Чавес був позбавлений своїх повноважень глави ФБФ.

На початку червня президент Болівії Ево Моралес попросив представників правоохоронних органів перевірити Чавеса та інших футбольних чиновників у зв'язку з корупційним скандалом в Міжнародної федерації футболу (ФІФА). Через кілька днів Чавес був затриманий в аеропорту Ла-Паса перед вильотом до Парагваю на засідання Південноамериканської конфедерації футболу (КОНМЕБОЛ). За даними розслідування, Чавес отримав хабар $7,5 млн.

Збірна Болівії востаннє відбиралася у фінальний турнір чемпіонату світу-1994.