Мільйонер Лукашенко. Президент Білорусі показав свою річну зарплату

Дохід президента Білорусі Олександра Лукашенка, який претендує на новий термін, склав у 2014 році 551,8 млн білоруських рублів (близько $31 тисяч)

Це випливає з матеріалів, розміщених на сайті Центрвиборчкому Білорусі, передає Еспресо.TV з посиланням на російський "Интерфакс".

У документі наголошується, що цю суму склала заробітна плата, отримана Лукашенком за рік. Майна в декларації президента Білорусі немає.

Дохід дружини білоруського лідера Галини Лукашенко, згідно з декларацією, склав 98,2 млн білоруських рублів. Джерелами її доходів названі зарплата, пенсія і дивіденди від належних їй 56 акцій ВАТ "Шкловський маслоробний завод".

Крім акцій, Галина Лукашенко володіє житловим будинком в білоруському місті Шклов площею 115 кв. м і половиною будинку в Шкловському районі площею 53 кв. м.

Нагадаємо, вибори президента Білорусі пройдуть 11 жовтня 2015. Кандидатами в президенти країни зареєстровано чотири людини - це чинний глава держави Олександр Лукашенко, голова Ліберально-демократичної партії Сергій Гайдукевич, активістка кампанії "Говори правду!" Тетяна Короткевич і верховний отаман РОО "Білоруське козацтво" Микола Улаховіч.