На Харківщині перекрили канал харчування бойовиків

Співробітники Служби безпеки України перекрили на Харківщині канал поставок харчової продукції до терористичної організації "ДНР"

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на прес-службу СБУ.

"Посадові особи низки харківських комерційних структур налагодили канал постачання із закордону м’ясних субпродуктів. Отриману продукцію вони незаконно переправляли на тимчасово окуповані терористами території", - йдеться у повідомленні.

Отримувачем вантажів було не перереєстроване на території України підприємство харчової промисловості, виробничі потужності якого знаходилися у т.зв "ДНР". Готова продукція та грошові кошти, одержані в результаті його діяльності, використовувалися також і для забезпечення діяльності та фінансування терористів "ДНР".

Крім того, для ухилення від сплати митних платежів під час імпорту м’ясних субпродуктів в Україну, використовувалась офшорна компанія.

"Через неї зловмисники проводили безтоварні операції для приховування реальних обсягів та напрямків реалізації продукції", - зауважили у відомстві.

Наразі слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, нещодавно на Харківщині Служба безпеки України викрила факти фінансування терористів "ДНР/ЛНР" однією з великих українських торговельних мереж.

Також на початку вересня на Харківщині СБУ зупинила контрабанду військових мікросхем до Росії.