У Києві з патрульної поліції звільнені 25 чоловік, - Аваков

У Києві з патрульної поліції, що почала працювати в столиці з 4 липня, вже були звільнені 25 осіб

Про це сьогодні під час робочого візиту в Херсон, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Еспресо.TV з посиланням на МВС.

"У Києві, де поліція працює з 4 липня, з 2000 патрульних вже звільнилися або були звільнені 25 чоловік. Ви повинні розуміти, що виглядає це досить престижно, нова форма і автомобілі, але в реальності - це щоденна важка робота", - зауважив міністр внутрішніх справ.

У свою чергу, керівник Департаменту патрульної служби МВС України Олександр Фацевич повідомив, що екіпажі патрульної служби завжди в роботі. Зросла кількість розкритих правопорушень по "гарячим слідам". Завдяки професіоналізму патрульних їхній роботі довіряють, як наслідок - суттєво збільшилася кількість звернень громадян по лінії "102".

Радник першого заступника голови МВС Хатія Деканоїдзе зазначила, що в Києві рівень довіри населення до нової патрульної поліції зріс до 85%. Найближчим часом в містах, де вже працюють патрульні поліцейські, буде проведено опитування населення, щоб визначити, наскільки громадяни довіряють новим патрульним.

За словами глави МВС, в Харкові із загальної кількості майбутніх поліцейських вищу освіту мають 82%, у Львові близько 65%.

Раніше повідомлялось, що з нової київської поліції звільнено 12 осіб.