В Угорщині через мігрантів оголосили надзвичайний стан

У двох прикордонних регіонах Угорщини оголосили надзвичайний стан через наплив сирійських біженців, що потрапляють із Сербії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на BBC.

Надзвичайний стан дасть угорській поліції більше влади і дозволить використовувати військо за згодою парламенту. Нині угорсько-сербський кордон охороняють озброєні поліцейські.

Правоохоронці заблокували залізничний пункт пропуску, яким до країни потрапляли десятки тисяч мігрантів. Через це багато з них провели ніч на вулиці, із сербського боку кордону.

Поліцейські автобуси будуть відвозити шукачів притулку до центрів реєстрації заяв. Якщо їхні заяви на отримання політичного притулку будуть відкинуті, їх насильно повертатимуть до Сербії замість дозволити проїзд Угорщиною, передає репортер BBC.

Згідно із новими законами, які набрали чинності опівночі, угорська поліція тепер може заарештувати кожного, хто намагатиметься порушити дротяно-бритвений паркан, збудований між Угорщиною та Сербією. Ушкодження паркану також стало кримінальним злочином і може каратися в'язницею або депортацією.

Чотириметровий металевий паркан простягається уздовж усього кордону Угорщини із Сербією.

Нагадаємо, вчора Європейський союз намагався домовитися про розподіл біженців та мігрантів, що намагаються потрапити із Африки та Близького Сходу. Через спротив країн колишнього комуністичного блоку прийняття рішення перенесли на 8 жовтня.