В Литві цивільне судно змушене було змінити курс через російський військовий корабель

Міноборони Литви заявило про те, що 15 вересня у винятковій економічній зоні країни було зафіксовано два російських військових кораблі

Про це йдеться в повідомленні Міноборони Литви, пише Еспресо.TV

"Військове судно Росії через навчання з ракетних стрільб у виключній економічній зоні Литви наказало змінити курс цивільному судну Lavinia", - йдеться в повідомленні.

 Як зазначили у відомстві, пізніше направлений у район економічної зони патрульний корабель "Аукштайтіс" зафіксував присутність російських корвета "Калмикія" і десантного корабля "Олександр Шабалін".

Міноборони зазначає, що у винятковій економічній зоні Литви дозволяється перебувати іноземним судам, у тому числі й військовим, однак вони повинні належним чином враховувати права та обов'язки прибережної держави.

"Отже, така діяльність Російської Федерації у винятковій економічній зоні Литви не відповідає міжнародній Конвенції ООН по морському праву і принципам добросусідства", - резюмували у Міноборони країни.

Нагадаємо, 9 вересня українські ВМС відігнали від кордону два військові кораблі Росії. Раніше біля берегів Португалії також перехопили російський корабель.

Читайте також: прем'єр-міністр Литви Альгірдас Буткявічюс пообіцяв допомогти Україні, якщо Росія введе ембарго .