ВАДА вигнало ще двох російських тренерів, які хімічили з допінгом

Тренер зі спортивної ходьби Євген Євсюков і фахівець Павло Корольов, який тренував російських велогонщиць Олену Бочарникову і Яну Безрукову, увійшли в заборонений список Міжнародного антидопінгового агентства (WADA)

Євсюков дискваліфікований до 14 червня 2018 року, а Корольов - довічно, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

ВАДА розширило раніше опублікований список тренерів, лікарів та іншого персоналу, імена яких були тим чи іншим чином пов'язані з порушеннями антидопінгових правил, зі 100 до 114 прізвищ.

Як уже повідомлялося, до попереднього переліку дискваліфікованих потрапило шестеро росіян - колишній директор Центру олімпійської підготовки зі спортивної ходьби Республіки Мордовія Віктор Колесников (дискваліфікований до 20.10.2018), тренер з вільної боротьби Імран Анзор (довічно), фізіотерапевт в регбі Андрій Косарєв (довічно), тренер з важкої атлетики Олександр Бабеджанян (до 24.12.2016), лікар у велоспорті Сергій Ляхов (до 04.11.2015) і баскетбольний лікар Юрій Ворончіхіна (довічно).

Євген Євсюков є одним з тренерів Олександра Яргунькіна, який був єдиним російським скороходом у складі збірної Росії на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Пекіні. За два дні до старту спортсмен був позбавлений можливості виступити на світовій першості з причини того, що Російське антидопінгове агентство виявило в допінг-пробі спортсмена заборонений препарат.

Раніше Євсюков двічі притягувався до кримінальної відповідальності за розповсюдження заборонених препаратів, обидва рази отримав умовне покарання. Заслужений тренер Росії Євсюков працює в московському ГБУ "ЦСП з легкої атлетики". У минулому він був відомим спортсменом, брав участь в Олімпійських іграх 1980 року в Москві.