Британський в'язень припинив триденну акцію протесту на даху заради піци та коли

Ув'язнений в Манчестері Стюарт Хорнер здався владі після 61-годинної акції протесту на даху тюремного будівлі заради піци і коли

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на meduza.

Вдень у неділю, 13 вересня, Хорнер зумів забратися на дах будівлі в'язниці Strangeways в Манчестері і відмовлявся спускатися. Свою акцію протесту він пояснював невдоволенням умовами утримання.
Біля стін в'язниці незабаром після початку акції протесту Хорнера стали збиратися люди. У ніч на середу біля будівлі залишалися кілька десятків людей, які підтримували Хорнера. Вони почали барикадувати проїжджу частину і кидати яйця в поліцейських, після чого правоохоронцям довелося відновити порядок.
За весь час акції протесту Хорнер практично нічого не їв і не спав.

Поліцейські неодноразово робили спроби умовити Хорнера піти з даху, але він відмовлявся. Коли двоє поліцейських у вівторок забралися на дах, Хорнер підійшов до них з двома металевими прутами в руках і приготувався напасти, сказавши, що це його дах, а не їхній.

В адміністрації в'язниці раніше заявили, що з міркувань безпеки не будуть насильно намагатися затримати ув'язненого.

За кілька секунд до закінчення акції протесту Хорнер прокричав журналістам: "Я довів свою правоту, я домігся 12-дюймової піци і банки коли. Я домігся свого. Це було шалено".

Повідомлялось, що 33-річний Стюарт Хорнер відбуває 27-річне покарання за вбивство свого дядька під час сімейної сварки.