Кандидат у президенти США Трамп продав конкурс краси "Міс Всесвіт"

Американський мільярдер і кандидат в президенти США Дональд Трамп продав організацію "Міс Всесвіт", яка володіє ексклюзивними правами на проведення найавторитетніших конкурсів краси "Міс Всесвіт" і "Міс США"

Про це Еспресо.TV повідомляє з посиланням на The Wall Street Journal.

Покупцем стало продюсерське агентство WME/IMG, сума угоди не розголошується.

Проте згідно з документами, наданими мільярдером до виборчої комісії США при реєстрації як кандидата в президенти, вартість його бізнесу оцінювалася в $5-25 млн.

Міжнародний конкурс краси "Міс Всесвіт" транслюється в 190 країнах світу, аудиторія конкурсу складає близько 500 мільйонів глядачів.

Цікаво, що Трампу довелося повністю викупити права на конкурс "Міс Всесвіт" минулого тижня, щоб уникнути скандалу.

Раніше Трамп заявив, що всі мексиканські іммігранти – "насильники" та "вбивці". Це, а також багато інших публічних заяв політика, за які його звинувачують в сексизмі й нетолерантності, надихнули американську художницю намалювати портрет Трампа своєю менструальною кров'ю.

Трамп пропонує змінити імміграційну політику США, зокрема скасувати автоматичне надання американського громадянства за правом народження дітям, чиї батьки перебувають в країні нелегально, і депортувати всіх нелегальних мігрантів перед тим, як дозволити деяким з них повернутися.

Незважаючи на резонансні заяви, Трамп зберігає лідерство серед кандидатів-республіканців.