КВУ назвав топ-7 регіонів, де очікуються проблемні вибори

Комітет виборців України (КВУ) склав перелік регіонів, в яких очікуються найбільше порушень на виборах через високу конкурентність

Про це КВУ повідомив під час прес-конференції "Старт виборчої кампанії: брудні технології, підкуп і натиск новачків", передає Еспресо.TV.

"За результатами дослідженням КВУ виділив 7 регіонів (Дніпропетровськ, Харків, Ужгород, Львів, Київ та його міста-супутники, Полтава), де на сьогодні має місце висока конкурентність серед потенційних кандидатів та партій, що може призвести до порушень чинного законодавства та втрати контролю над ситуацією з боку правоохоронних органів", - йдеться в заяві.

Також у Комітеті зазначили, що потенційні кандидати та місцеві організації політичних партій розпочали кампанії ще до офіційного старту виборчого процесу.

Більш того, за даними КВУ, у ряді областей було зафіксовано випадки підкупу виборців, а також було помічено застосування адміністративного ресурсу з боку потенційних кандидатів у мери, зокрема у Києві.

Нагадаємо, ЦВК вже надала дозвіл 58 громадським організаціям мати офіційних спостерігачів під час виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року.