Присвячені Гонгадзе хештеги лідирують в українському Twitter

Українські журналісти, медіа-експерти та активісти запустили Twitter-шторм до роковин викрадення Георгія Гонгадзе і закликають вшанувати пам'ять загиблих українських журналістів

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Хештеги #Gongadze і #truthisnotacrime вийшли у топ українського Twiter у роковини викрадення журналіста Георгія Гонгадзе.

Сьогодні з 11:00 до 20:00 журналісти й активісти проводять Twitter-шторм на підтримку акції пам'яті. Організатори закликають використовувати хештеги #Gongadze#Гонгадзе#Ukraine та #truthisnotacrime, щоб нагадати про загибель Гонгадзе і привернути увагу до проблем, із якими українські журналісти стикаються й сьогодні.

Читайте також: Кому загрожує правда про замовників убивства Гонгадзе

"Журналісти в Україні зазнають великих ризиків, ставлячи незручні запитання владі, працюючи у зоні бойових дій і викриваючи корупційні схеми. На жаль, поки рано говорити про гарантії належного захисту не тільки прав журналістів, а й їхньої безпеки", - зазначається на сторінці події у Facebook.

О 18:00 біля приміщення Національної спілки журналістів України відбудеться акція солідарності та вшанування пам’яті всіх загиблих журналістів за часи Незалежності. Подібні акції відбудуться також у регіонах.