Сербія заявила, що не може впоратися з тисячами мігрантів на кордоні

Сербія заявляє, що не в змозі впоратися з тисячами мігрантів, які скупчились на заблокованому кордоні з Угорщиною, і просить Європейський Союз вирішити міграційну кризу

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачіч після переговорів з чеським колегою Любомиром Заоралеком в Празі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

"Ідея про повернення всіх мігрантів до Сербії разом з тими, що рухаються з Греції та Македонії, є неприйнятною, тому що тоді ми станемо центром для прибулих", - зазначив Дачіч.

Він заявив, що Сербія не може залишатися наодинці у вирішенні проблеми біженців.

"Ми хотіли б бути частиною вирішення проблеми, але це не може бути тільки нашим збитком. Сербія не може впоратися з цим", - сказав сербський дипломат.

За словами Дачіча, зі 140 тисяч мігрантів, які перетнули Сербію, тільки 550 подали клопотання про притулок в цій країні. "Всі інші хотіли б продовжити рух в Західну Європу", - наголосив він.

Напередодні влада Угорщини заявила, що мігранти, чиї клопотання про надання притулку вона відкидає, будуть повернуті до Сербії. Південний кордон із Сербією Будапешт у вівторок перекрив колючим дротом, коли багато мігрантів почали цим шляхом проходити.

Міністри внутрішніх справ країн-членів Євросоюзу на терміновій зустрічі, що протривала до пізнього вечора 14 вересня, не змогли дійти згоди щодо системи примусових квот на прийняття біженців, яку намагається запровадити Брюссель - протестують переважно країни Східної та Центральної Європи.

Нову зустріч міністрів уже запланували на 22 вересня. Наступного тижня також має відбутися і саміт країн ЄС щодо міграційної кризи.