США відмовили Росії в створенні нової коаліції проти ісламістів у Сирії

В ніч на 16 вересня під час телефонної розмови з очільником МЗС Росії Сергієм Лавровим Держсекретар СЩА Джон Керрі відмовив Росії в створенні нової коаліції проти бойовиків "ІД"

Про це йдеться у повідомленні на сайті Держдепу, передає Еспресо.TV.

За словами Керрі, участь Росії у Сирії, а зокрема допомога сирійському диктатору Башару Асаду, лише посилить і розширить сирійський конфлікт, підриваючи спільну мету - боротьбу з екстремізмом.

Американський посадовець наголосив, що  США мають намір діяти у складі вже існуючої коаліції з 60 країн, тоді як Асад не може бути в ній "надійним членом". Крім того, Керрі зазначив, що роль Росії в боротьбі з ісламістами повинна бути конструктивною.

"Секретар Керрі підкреслив, що США вітатимуть конструктивну роль Росії в зусиллях по боротьбі з ІДІЛ. Секретар підкреслив, що в цілому немає військового вирішення конфлікту в Сирії, і його можна зупинити тільки шляхом політичних поступок з боку Асада", - йдеться у повідомленні Держдепу.

Крім того, речник Держдепартаменту Джон Кірбі зазначив, що дії Росії в Сирії на тлі її агресії в Україні можуть призвести до міжнародної ізоляції Росії.

"Міжнародна спільнота об'єдналася проти дій Росії в  Україні, і одноголосно наполягає на тому, що ці дії Росії всередині Сирії справді можуть призвести до подальшої ізоляції Росії", - зазначив він під час брифінгу.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Володимир Путін може розглядати варіант зміщення сирійського президента Башара Асада, щоб відновити свій вплив у регіоні. В цьому контексті, однак, питання викликає постачання Росією зброї та солдат, а також обладнанняросійського аеродрому в Сирії.

Раніше з'явилась дискусія про те, що США готові обміняти Україну в діалозі з Росією на мир у Сирії.